Hoe gaat het in zijn werk?

2toDrive biedt 17-jarigen de mogelijkheid om onder begeleiding van een coach rijervaring op te doen. Vanaf 16,5 jaar mogen jongeren starten met het volgen van rijlessen en vanaf 17 jaar kunnen zij het praktijkexamen afleggen. Wanneer het rijbewijs gehaald is mogen zij tot hun 18e verjaardag de weg op onder begeleiding van een coach.
Door 2toDrive kun je eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag dat jij 17 bent geworden kan je rijexamen doen.

Ben je geslaagd? Dan mag je tot je 18e verjaardag de weg op onder begeleiding van door jouzelf gekozen coach(es). Je hoeft dus niet meer tot je 18e te wachten voordat je eindelijk met rijlessen mag beginnen, hoe vet is dat?

Coach 2toDrive

Met het experiment 2toDrive moeten jongeren wanneer zij op hun 17e het rijbewijs hebben behaald, tot hun 18e jaar begeleid worden door een 2toDrive coach. De 2toDrive coach is er om de jongeren te stimuleren, bewust te maken en te motiveren. De 2toDrive coach moet aan diverse eisen voldoen wil hij of zij de jongere mogen en kunnen begeleiden. Wij adviseren je graag verder over 2toDrive bij Rijschool Zoetermeer.

2toDrive

Wat is 2toDrive?

De begeleiderspas

begeleiderspas

Een begeleiderspas is een pasje met daarop de namen van je begeleider(s), jij als 17-jarige moet de begeleiderspas samen met je rijbewijs bij je hebben wanneer je gaat autorijden. De begeleiderspas kost 35,- euro en komt boven op de kosten van je rijbewijs. Het aanvragen van een begeleiderspas verloopt via de website van 2toDrive. Je kunt dit daar eenvoudig aanvragen door middel van je DigiD.