Gespecialiseerd in (rij)faalangst

FaalangstBang zijn om fouten te maken. Die angst kennen we allemaal. Dat is ook goed, want dat zorgt ervoor dat we alert zijn op het moment dat we prestaties moeten leveren. Wordt die angst echter zó groot dat je niet meer goed kunt presteren, dan is er sprake van faalangst.

Op het moment dat je last hebt van faalangst dan ben je niet meer in staat om helder na te denken; jouw denkvermogen wordt geblokkeerd. Daarnaast kunnen er verschillende lichamelijke reacties optreden, zoals hartkloppingen, transpireren, verkramping, benauwdheid of hyperventilatie.

Faalangst treedt niet zomaar ineens op. Waarschijnlijk weet je dit van jezelf en heb je hier al vaker last van gehad. Als je wilt beginnen met rijlessen hoeft dit gelukkig geen probleem te zijn. Ook mensen die last hebben van faalangst kunnen succesvol leren autorijden en zich goed voorbereiden op het rijexamen. Bij Rijschool Zoetermeer krijg je de persoonlijke begeleiding die bij jou past.

Ontspannen leren autorijden

Tijdens de rijlessen zorgen we ervoor dat jij zelfverzekerd achter het stuur zit. Wij besteden extra aandacht aan de momenten die bij jou spanning oproepen. Hierbij is het wel belangrijk dat je ons precies vertelt wat je nodig hebt. Zit je bijvoorbeeld het liefst alleen met jouw instructeur in de auto? Dan plannen we de lessen zo, dat er geen andere leerling meerijdt.

Voordat we starten met de les bespreken we wat we gaan doen en wat ik van je verwacht. Als er tijdens de les onverhoopt iets gebeurt waardoor je erg gespannen raakt, is er gelegenheid om te stoppen voor een pauze. We gaan pas weer verder als jij er klaar voor bent.

Faalangstexamen via het CBR

Wanneer je zover bent om af te rijden kun je, als je dit wenst bij het CBR een aangepast examen afleggen. Dit examen is speciaal ontwikkeld voor mensen met faalangst. Dezelfde kennis en vaardigheden worden getoetst, echter bij dit examen krijg je langer de tijd en kun je gebruik maken van een time-out.
Ook jij kunt op een ontspannen manier leren autorijden!